Volg SNNC op Facebook Volg SNNC op Twitter Volg SNNC op Pinterest

Marjolein Oosterloo - Sopraan


In 1988 ben ik geboren in een familie waarin op hoog niveau muziek wordt gemaakt. Hierdoor kreeg ik al op jonge leeftijd de kans me op speelse wijze te ontwikkelen als muzikant. Op zeven jarige leeftijd begon ik bij mijn opa met hoornlessen en ben ik begonnen met piano spelen. Ik deed op vijftien jarige leeftijd auditie als hoorniste bij het Gelders Fanfare Orkest en werd hier aangenomen. Ik speelde onder andere onder de dirigenten Tijmen Botma en Ivan Meylemans. In 2005 en 2009 speelde ik op het Wereld Muziek Concours. Daarnaast heb projecten mogen doen met onder andere Eric Vloeimans en Martin Fondse. Mijn interesse lag niet alleen bij het hoorn spelen. Ik ontwikkelde me ondertussen in zang, zowel klassiek als populair.

Op mijn achttiende ben ik begonnen met het dirigeren van orkesten en koren. Ik heb muziekles gegeven in groepsverband op scholen en voor muziekverenigingen. Vanaf 2010 heb ik de kans gekregen om mijn muziekcarrière op professioneel vlak door te zetten. Van augustus 2010 tot september 2012 ben ik als zangeres verbonden geweest aan het ensemble CALL van Pieter Jan Leusink. Met dit ensemble stond ik, ook als solist, in prachtige zalen en kerken in Nederland waaronder het Concertgebouw te Amsterdam. Ook nam ik met CALL de CD/DVD "In Paradisum", de CD/DVD "Christmas With CALL"  en de CD/DVD "Amazing Grace" op. Van 2010 tot en met 2012 ben ik tevens verbonden geweest als sopraan aan the Bach Choir of the Netherlands. Met dit koor heb ik verschillende oratoria uitgevoerd zoals the Messiah van Handel en het Requiem van Mozart.

 

Ik ben bezig met het verder ontwikkelen van mijn stem door zanglessen te volgen bij verschillende docenten. Daarnaast treed ik op als zangeres bij verschillende orkesten en bands. Naast mijn actieve muzikale carrière ben ik dagelijks werkzaam als maatschappelijk werkster.