Volg SNNC op Facebook Volg SNNC op Twitter Volg SNNC op Pinterest

Moniek Kooi - Pianiste


Op 15 oktober 1980 ben ik geboren te Groningen. Op 5 jarige leeftijd ben ik begonnen met Algemene Muzikale Vorming (AMV) op de muziekschool in Stadskanaal. Na eerst blokfluit te hebben gespeeld koos ik twee jaar later voor de piano. Ik heb 10 jaar piano gestudeerd bij Wim Dalmeyer in Stadskanaal. In april 2010 heb ik mijn diploma basiscursus koordirectie 1 & 2 gehaald en heb ik mijn droom kunnen waarmaken door van mijn hobby mijn beroep te maken.

 

Met mijn zus Mirjam vorm ik vanaf 1994 het muzikaal duo “Moniek & Mirjam” (panfluit, dwarsfluit en piano). Samen geven we regelmatig concerten en hebben we een aantal CD’s gemaakt. We werken regelmatig mee aan concerten en CD opnames van koren en orkesten.

 

Als vaste pianiste ben ik de afgelopen 6 jaar betrokken bij Mannensensemble Duodecime uit Kruisweg en vanaf de oprichting in 2011 bij het Vocalo Ensemble uit Leens.

 

Naast pianist ben ik dirigent van Christelijk Mannenkoor Leek, Mannenensemble NicHe uit Tolbert, Christelijk Mannenkoor Da Capo uit Haren, Zanggroep Sound of Joy uit Winsum en het Musicalkoor van de PKN in Leek.